top of page

#125 Mette Carendi: Husk at sætte fokus på parforholdet


Mette Carendi kommer 2. oktober og taler om de opdragelsestemaer, der fylder allermest netop nu

Mette Carendi er rådgiver, underviser, foredragsholder, forfatter og en af de vigtigste stemmer herhjemme, når det handler om børneopdragelse, tilknytning og parforhold. Derfor er vi pavestolte af at have lokket hende til Roskilde d. 2 oktober.


Her svarer hun på ti hurtige spørgsmål som en form for opvarmning:


Hvad stresser forældre allermest i dag?

Angsten for deres barns udvikling og trivsel stresser forældre vildt meget. Og om ”de nu gør det godt nok” og især om de kommer til at ”ødelægge” deres børn følelsesmæssigt, altså ikke møder deres børn godt nok følelsesmæssigt – det fylder voldsomt meget.


Hvordan plejer man sit parforhold, når man har fået børn?

Haha – den nød er svær! Mens børnene er små og meget afhængige af forældrene (og pasning ude blot giver flere udfordringer, end det aflaster), handler det om at kunne klare, at parforholdet sættes bagerst i køen. Der er vil være ekstrem udmattelse og ekstremt meget projektledelse (ingen af de to ting, vækker noget som helst erotisk). Når børnene bliver lidt ældre, og kan passes, er der ret vigtigt at finde noget, hvor parforholdet kommer i fokus. Det kan føles akavet og underligt, og derfor får mange i stedet en hund eller et barn til, måske for at undgå at mærke efter, om parforholdet overhovedet stadig kan bære. Men trods angsten for om I genfinder hinanden, er det en rigtig god ide at vende blikket mod hinanden.


Hvornår og hvor meget skal man sende sit barn i institution?

Kan I vente til barnet er min. 18 måneder, vil det være min anbefaling, men I kan sagtens vente længere – eller helt undlade frem til skolealderen, hvis det er muligt for jer, og I har lyst til at holde jeres børn hjemme. Er i nødt til at sende afsted tidligere, så vær ekstra obs på den daglige gentilknytning og reguleringsbehov ifm. Adskillelse. En god ide er at forsøge at skabe et liv, hvor barnet ikke er for mange timer væk, og hvor der er mulighed for at give fridage.


Hvis du var statsminister og havde 90 mandater i ryggen, hvad ville du så først lave om?

Vores institutionsramme. Der skal langt flere hænder til, pædagoger skal have langt bedre arbejdsforhold (og bedre løn), og så ud med lærerplaner for små børn og ind med en tilknytningsorienteret tilgang.Hvilken fagbog vil du anbefale alle forældre at læse?

Ha! Min egen – Tænd for forbindelsen =)Mette Carendi


Og så de lette:


Hvad hedder din yndlingsroman?

Jeg elsker bøger, så kan umuligt vælge en!Hvem holder du med i fodbold?

Jeg forstår ikke fodbold, så holder ikke rigtig med nogen – kigger bare forundret på hvor begejstret alle andre er, over at nogen løber efter en bold.Hvem er din yndlingsmusiker?

Har det på samme måde med musik, som med bøger – der er alt for meget lækkert til at vælge en udkåren.


Hvem er dit forbillede?

Alle mennesker, der tør sige tingene som de er, uden at være fordømmende, og til trods for at de bliver skudt ned, fordi det, de siger, er for svært for mængden at håndtere


Hvorfor vil du gerne deltage i børneopdragelsesdagen i Roskilde d. 2 oktober?

Fordi jeg får lov til at sidde i en sofa og free-style. Den mulighed kan jeg ikke lade gå min næse forbi!


---


Tak fordi du læste med.


Hvis du vil høre Mette Carendi, Svend Brinkmann, Katinka og en masse andre spændende opdragelsesmennesker, kan du købe en billet til 2. oktober her. Du kan læse mere om dagen her. Og ellers skal du huske, at der her på siden udkommer et indlæg om børneopdragelse hver fredag de næste 14 år, som du kan læse mere om her

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page