top of page

#130 Jesper Kejlhof: Vi skal gøre mere for de udsatte børn og unge


Foto: Jesper Kejjlhof fra Det Konservative Fokeparti


Jesper Kejlhof fra Det Konservative Folkeparti er en af de dygtige politikere, der kommer og diskuterer det gode børneliv på Musicon d. 2. oktober kl. 12:15. Jeg har lokket ham til at svare på nogle spørgsmål.


Hvad vil du helst have lavet om på børneområdet i Roskilde?

At vi får set på inklusionen – eller mangel på samme – af de mere udsatte børn. Samt at vi ser mere den enkelte unges behov, i forhold til at sikre dem en indgang i voksen- og joblivet, særligt de udsatte unge.


Hvad synes du om standarden af institutioner og skoler her i byen?

Hvis vi tænker på de fysiske rammer, så er de generelt svingende og der er bestemt steder der trænger til forbedringer

H

vad vil du gøre for at sikre gode arbejdsforhold for lærere og pædagoger?

Det handler om at skabe et godt arbejdsmiljø, og sikre at der er god ledelse på stederne, som i sidste ende har ansvaret for gode arbejdsforhold. Politik gør det ikke alene, og i dagligdagen kan jeg ikke skabe den gode ledelse, men jeg kan være med til at påvirke at vi får tiltrukket de gode ledere, som skaber et godt miljø.


Hvad vil dit parti gøre for at forbedre vilkårene for børnefamilierne?

Det er et meget bredt og stort spørgsmål. For mig handler det om det gode hverdagsliv, og i virkeligheden hvordan vi bedst muligt støtter de mere udsatte børn og unge. Der er masser af børn og unge, samt deres familier der har en god hverdag, fyldt med aktiviteter, skole o.s.v. Men hvor får vi inkluderet de mere udsatte børn og unge, således at de får en god hverdag. Det handler også om at undgå mobning i skolen, eller at børn kan få et ”fripas” til fritidsaktiviteter. Foreningslivet kan være med til at give den gode hverdag.


Er der et børnetilbud i Roskilde, som du er særlig glad for?

Det handler om foreningslivet – vi har et fantastisk foreningsliv, som giver mange børn og unge en spændende fritid. Men er stolt af at vi har organisationer som f.eks. Headspace, som hjælper unge videre i uddannelse m.v.


Og så de nemme:


Hvilken fagbog vil du anbefale alle at læse?

Anders Langballes nye ”Forfra”


Hvilken skønlitterær bog vil du anbefale?

Kenn Follett ”Jordens Søjler”


Hvem holder du med i fodbold?

Ingen – går ikke op i fodbold – men synes at foreningsaktiviteter er fantastisk, f.eks. FDF /Spejder


Hvem er din yndlingsmusiker?

Holder meget af Nephew


Hvem er dit forbillede?

Nelson Mandela


Hvorfor vil du gerne deltage i debatten d. 2. oktober?

Fordi jeg mener at børne/familie politik er mange ting – og jeg mener, at jeg kan give det en anden vinkel, om at det ikke alene handler om institutioner, skoler og normeringer, men at det gode familieliv også handler om at dem der kan – skal støtte dem der ikke kan, og at mange unge i dag kommer i klemme i uddannelsessystemet – vi skal have mere fokus på de udsatte børn og unge.


----


Hvis du også vil høre Svend Brinkmann og Katinka og en masse andre spændende opdragelsesmennesker lørdag d. 2. oktober, kan du købe din billet her. Du kan læse mere om dagen her.

Ellers skal du huske at der her på siden udkommer et indlæg om børneopdragelse hver fredag de næste 14 år, som du kan læse mere om her

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page