top of page

#209 Så kører gardinbussen


Foto: Unsplash.com


Gardiner!? Man kan sgu da ikke skrive en tekst om gardiner. Kan man? For nylig var jeg til møde med nogle mennesker, der alle sammen har fået ny bolig og som begyndte at fortælle om deres gardinløsninger. Gardinløsninger!? Jeg vidste slet ikke, at der fandtes sådan nogle løsninger. Jeg troede bare, man tog i Jysk sengetøjslager (som jeg stadig kalder det) og købte nogle rullegardiner, som man så bestak et praktisk anlagt menneske til at sætte op i de relevante værelser. Men nu viser det sig, at der findes en hel branche af gardinmennesker, der lever af at finde gardinløsninger og køre rundt i små gardinbusser og hjælpe særligt gardintrængende. Og ved I hvad sådan noget koster? Rask væk 25, 30 eller 45.000 kroner for et middelstort række- eller parcelhus. Og det mest overraskende er, at det åbenbart er helt normalt. Jeg var den eneste ved bordet, der ikke kendte fænomenet og jeg måtte, for ikke at tabe ansigt, sidde og nikke interesseret og se ud, som om jeg spekulerede over hvilken af de nævnte gardinløsninger, der ville passe mig bedst, når det en dag måtte blive aktuelt.


Men hvor er det egentlig vildt at smide 45.000 kroner efter nogle gardiner. Det er jo en hel togferie til Andalusien eller 4 sommerhusture all inklusive. Børnefamilier i Danmark kan da ikke være helt på røven over inflationen, når de har råd til at bruge så mange penge på gardiner. Eller måske er det kun et sjællænder- og københavnerfænomen? Jeg har svært ved at se for mig, at nogle i min jyske familie skulle få monteret gardiner for beløb i den størrelse. Måske er det et af de områder, hvor jyderne ryster på hovedet over sjællændernes ødselhed og siger noget i stil med: ”Ja, de er da godt nok ikke kede af det ovre på Djævleøen.”


Eller også er det noget, alle får gjort, i hele landet, og som jeg bare ikke ved noget om. Måske vælter det rundt med gardinbusser og gardinmænd i alle afkroge, og så er der bare ingen, der har fortalt mig det. Måske tænker folk, at jeg er for langhåret og underlig til at forstå det, og så har de besluttet sig for at holde det hemmeligt. Eller måske har de tænkt, at jeg ikke ville være enig i deres prioritering, og så har de fået bussen til at komme, når jeg ikke var i nærheden.


Ja, måske bliver jeg af mange betegnet som en decideret gardintosse. Måske er jeg en gardintosse? Lige nu sidder jeg i sofaen og kigger ud ad vinduet, og vi er jo faktisk de eneste i nabolaget, der ikke har nogle gardiner, selvom vi har et kæmpestort vestvendt vindue, hvor solen vælter ind om sommeren. Og når det er mørkt og vinteragtigt, kan alle se, hvad vi laver modsat alle andre steder, hvor de bare trækker gardinerne for, så de kan have sig noget privatliv. Måske er vi ”laugh og the Town” og sådan nogle man går forbi, fordi det er sjovt, at vi lever et dukketeaterliv uden mulighed for afskærmning.


Og det bliver faktisk værre endnu, når jeg tænker over det. For oppe på øverste etage har vi heller ikke nogle gardiner, og når nogen skal sove deroppe, er vi nødt til at sætte en flyttekasse i spænd, så de ikke skal blive vækket af lyset om morgenen. Hvad tænker folk ikke, når de går forbi og ser sådan en ubehjælpelig gardin-nedværdigende løsning? Måske vil der en dag gå en gardinbuschauffør forbi, som vil tage billeder af det, og måske bliver det brugt til gardinjulefrokosten i gardinbutikken, og måske vil det sprede sig på sociale medier og blive brugt af alle gardinelskere i hele kongeriget, som så vil sidde og grine af vores ekstreme mangel på respekt for helt basale og almenkendte gardinløsninger.


Jeg vil fandeme ikke være en gardintosse længere! Ikke tale om. Næste gang vi flytter, skal vi have den flotteste og dyreste gardinløsning, og så skal gardinbussen forbi på en helligdag eller en lørdag, hvor alle er hjemme og kan se, at vi er fuldstændig normale og måske endda i den pæne ende, når det handler om at prioritere vores gardiner. Og så må vi sgu springe sommerferien over det år, hvis det er det, der skal til. Det koster altid noget at blive normaliseret.


Og ja, man kan da sagtens skrive en tekst om nogle gardiner.


Tak fordi du læste med.


Husk at der her på siden udkommer et indlæg om børneopdragelse hver fredag de næste 13 år. Det kan du læse mere om her. Husk også at du har mulighed for at købe min debatbog om børneopdragelse, som du finder her
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page