top of page

#219 Hvorfor er alle så inkompetente?


Foto: Unsplash.com

Jeg skal eddersparkeme gøre, hvad jeg kan for at mine unger bliver nogle gode medarbejdere, når de engang skal ud på arbejdsmarkedet. For der mangler i den grad kompetent mandskab derude. For nylig har jeg oplevet inkompetence inden for ejendomsmægler-, advokat, kontor-, cykelhandler-, butiksansat-, folk fra Kommunen-, Skattevæsenet-, og underviserbranchen, og jeg siger ikke, at alle fra ovennævnte brancher er inkompetente, bestemt ikke, men jeg siger, at der inden for utrolig mange brancher findes mennesker, der er dårlige til deres arbejde. For eksempel er der mange, der ikke kan finde ud af at svare på mails. Hvad sker der for det? Man modtager en mail, den slutter med et spørgsmål, og så svarer man ikke tilbage. Og endnu værre, når det handler om at kvittere. Jeg har mange gange skrevet noget i stil med: "Kan du ikke lige kvittere for modtagelsen” eller ”skriv lige, når du har fået den”. Men helt utrolig ofte hører jeg ingenting. Folk vender ganske enkelt ikke tilbage.


Og så er der alle dem, der konsekvent vælger at komme for sent til møder og aftaler. Hvad er det for et signal at sende til sine kolleger? Nogle skal piske gennem morgentrafikken, mens andre bare kan komme, når det passer dem. Og alle dem, der spilder andre menneskers tid. Og siger sætninger i stil med:” jeg vil gerne sige lidt det samme som Henriette…”


Og det ikke kun mig, der oplever det her. Jeg har talt med flere af mine venner og bekendte, og det viser sig, at den er helt gal derude. Rigtig mange omgiver sig med dummernakker og klovnehoveder på arbejdspladserne, og nogle gange må jeg spørge mig selv, hvordan Danmark klarer sig så relativt godt i diverse økonomiske statistikker, når så stor en del af arbejdsstyrken er rygende inkompetente.---


Nå, heldigvis ved jeg, at jeg selv er kompetent, og jeg tænker tit, at hvis bare verden var befolket af sådan nogle som mig, så ville mange ting se lysere ud. Vi ville have det bedre, folk ville være mere rummelige, og mails ville blive besvaret og kvitteret for øjeblikkeligt. Nærmest inden, de var nået frem. ”Tak for det. Modtaget. Er gået igennem.” Folk ville også møde til tiden: ”Godmorgen, ja, jeg ser at alle er kommet, så lad os bare starte mødet, selvom klokken ikke er otte endnu.” Folk ville respektere hinanden, og ingen ville spilde hinandens tid i et land fyldt med Jespre.


I Jesperland ville tingene glide på alle vigtige områder (måske lige med undtagelse af økonomi og teknologi). Vi ville være høflige og sige godmorgen og spise med kniv og gaffel. Vi ville også have sindssygt god humor. Hold kæft vi ville have det sjovt i Jesperland. Folk ville være loose på en fed måde, og vi ville lytte og være empatiske og tale om fodbold, pædagogik og politik hele dagen lang. Og hente vores børn tidligt og køre på ladcykler.


Ja, måske er problemet i virkeligheden, at mange har en tendens til at være så pokkers u-Jesperske. Og så giver de hinanden ret i noget inkompetent sludder, og nogle af dem bliver gift med hinanden og får inkompetente børn, og så har vi pludselig startet en inkompetent ond cirkel med store konsekvenser for arbejdsmarkedet.


Jeg ser umiddelbart ikke andre løsninger end en grundig Jesperficering af samfundet, og jeg tænker, at jeg starter med mine egne unger. I dag skal de lære at svare på mails, i morgen skal de kvittere, i overmorgen skal vi træne at komme til tiden og dagen efter skal de lære at være rummelige på den helt rigtige Jesperagtige måde.


Tak fordi du læste med.Husk at der her på siden udkommer et indlæg om børneopdragelse hver fredag de næste 12 år. Det kan du læse mere om her. Husk også at du har mulighed for at købe min debatbog om børneopdragelse, som du finder her
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page