Hvad er en samtaleaften?
En samtaleaften er en inspirerende og nærværende aften, hvor vi i fællesskab tager fat på nogle af de dilemmaer og udfordringer ved at være forælder eller bedsteforælder i dag suppleret med teori inden for børneopdragelse, pædagogik og didaktik. Det er en aften, der handler om at blive klogere sammen, men også en aften, hvor der er plads til uenigheder og forskellige opfattelser af rigtigt og forkert. Og så er det en hyggelig aften, hvor vi griner sammen. Jeg forsøger altid at etablere en behagelig atmosfære, hvor det er okay at sige noget forkert eller være i tvivl, og hvor det i det hele taget ikke er så højtideligt.
Er det ligesom et foredrag?
Modsat traditionelle foredrag har I som deltagere indflydelse på, hvad vi skal tale om. Jeg vil byde ind med stor viden om børneopdragelse, pædagogik og didaktik, som jeg sætter i spil i forhold til de temaer, der fylder noget hos aftenens deltagere. Samtaleaftenen er således en oplagt mulighed for dig, der går og tumler med pædagogiske eller opdragelsesmæssige udfordringer, som godt kunne tænke dig at høre andres erfaringer og meninger eller som bare har lyst til at blive lidt klogere på emnet.
Bliver man ”tvunget” til at sige noget?
Nej, det er vigtigt for mig at understrege, at al deltagelse er frivillig. Hvis man har lyst til bare at være med på en lytter, er det helt fint. Men jeg gør mig selvfølgelig umage for at skabe en stemning, der giver dig lyst til at deltage.
Hvad bliver der typisk talt om på sådan en aften?
Ja, det kommer jo meget an på, hvem der er tilstede på aftenen, men min fornemmelse er, at ”skærmtid”, balancen mellem arbejds- og familieliv og bedsteforældreproblematikker er noget, der fylder noget i mange familier lige nu.
Hvem kan deltage i en samtaleaften?
Alle med interesse i opdragelse og pædagogik. Samtaleaftnerne henvender sig primært til forældre og bedsteforældre, men man kan sagtens deltage, selvom man ikke har børn eller børnebørn.
Hvem kan booke en samtaleaften?
Alle med interesse i opdragelse og pædagogik. Det kunne være aftenskoler, oplysningsforbund, virksomheder, forsamlingshuse, kulturhuse, biblioteker, højskoler, cafeer, menigheder eller fagpersoner med interesse i området- eller private for den sags skyld.
Hvad koster en samtaleaften?
Priserne kan variere lidt, men i udgangspunktet skal man regne med 4.500kr + transport. Det kan variere lidt efter antallet af deltagere og arrangører, men skriv til jesperkoerstz@hotmail.com eller ring til: 26794915. Så finder vi ud af noget.
Samtaleaftener/foredrag
Aktuelle samtaleaftener/foredrag
Hvorfor er børn så barnlige?
Går du også og tumler med pædagogiske eller opdragelsesmæssige problemstillinger i forhold til dit barn eller barnebarn:
Henter jeg mit barn for sent? Er mit barnebarn afhængig af sin I-pad? Kan en bedstemor være for selvrealiserende? Hvordan sætter jeg grænser for min datter?
I dette foredrag får du mulighed for at dele dine erfaringer med andre. Aftenens formål er at tale om pædagogik og børneopdragelse med afsæt i konkrete erfaringer suppleret af den nyeste viden og forskning på området. Jesper Koerstz Jensen byder ind med faglige oplæg om de temaer, som fylder mest hos deltagerne.
Så tag mødregruppen, bedstemoren, kæresten eller veninderne under armen og mød op til en aften, hvor du har mulighed for at dele dine erfaringer og blive klogere i behageligt samvær med andre.
Hvorfor har bedstemor så travlt?
Kan en bedstemor blive for selvrealiserende? Er det okay at kritisere sine børns opdragelsesmetoder? Hvorfor gider mine børnebørn ikke besøge mig? Og hvordan er man egentlig en god morfar?
Går du også og tumler med pædagogiske spørgsmål i forhold til dine børnebørn, så har du her en mulighed for at bringe dine erfaringer i spil i et hyggeligt samvær med andre.
I dette foredrag bliver du præsenteret for ny sociologisk og pædagogisk forskning, men du får også mulighed for selv at komme til orde.
Så har du lyst til at blive klogere og samtidig dele dine erfaringer med andre, så mød op til denne anderledes og hyggelige foredragsaften, hvor vi tager bedsteforældrene og børnebørnene under kærlig behandling.
Hvad kan jeg gøre for folkeskolen ?
Hvorfor er der så meget fokus på læring i skolen? Hvorfor lærer mit barn ingenting? Hvorfor tilrettelægger læreren ikke en mere inspirerende undervisning? Hvor mange forældrearrangementer er det egentlig meningen, man skal deltage i?
Går du også og tumler med spørgsmål, der vedrører dit barn eller barnebarns skolegang, så har du her en mulighed for at bringe dine erfaringer i spil i et hyggeligt samvær med andre. Der er ikke tale om et normalt foredrag, men et involverende arrangement, hvor det er deltagerne selv, der bestemmer dagsordenen. Jeg vil løbende byde ind med faglige oplæg til de skolerelaterede temaer, der fylder mest hos deltagerne. Så har du lyst til at dele dine erfaringer og oplevelser med andre, og få svar på nogle af de spørgsmål du har i forhold til skolen, så mød op til denne hyggelige debataften, hvor jeg lover, at det ikke kommer til at føles som en skoletime.