top of page

#13 Måske bliver min søn iværksætter

Måske bliver min ældste søn iværksætter og kommer til at sidde i Løvens hule og give gode råd til nogle fynske piger, der har opfundet en APP, der får danskere til at tale kinesisk. Og måske synes han, at deres værdiansættelse er for høj, og at det er fuldstændig urealistisk, at nogen skulle betale fem millioner for 10 procent af en virksomhed, der endnu ikke har nogle håndfaste ordrer i bogen. Og måske retter han lidt på sit moderigtige slips, kigger ind i kameraet og fortæller, hvordan han selv måtte knokle tres timer om ugen og leve af spaghetti og havregrød, den gang han selv startede sit første firma: ”For én ting er at få en god ide - noget andet er at eksekvere den.”


Og måske sidder min kæreste og jeg hjemme i sofaen og ser det og synes, at det er godt, at han har fået succes, men at han måske er ved at lyde lige lovlig Christian Stadilsk. Og måske vil vi være lidt splittede, fordi det jo på ene side er fedt, at han er blevet velhavende som 21årig og inspirerer en masse unge mennesker, mens det omvendt er dybt underligt at se sin søn som ”ham der blev mangemillionær på at opfinde den sammenfoldelige toiletbørste”, når man har gjort alt for at lære ham, at penge ikke betyder noget.


Og måske vil min kæreste i sit stille sind beskylde mig for at have gjort ham for businessagtig med min evindelige fablen om at ville være selvstændig, og måske vil jeg tænke, at det er på grund af hendes forkælelse, at han er blevet så overdrevet fokuseret på sig selv.


Men måske har vi i virkeligheden fundet den mest tids-ånds-ideelle balance mellem individ og fællesskab, hvis vi har opdraget en søn, der er i stand til at være sin egen lykkes smed og skabe arbejde til sig selv og andre. Og er det ikke netop iværksætteren, der er den moderne verdens superstar? Det er i hvert fald ikke folkeskolelæreren med den gode pension, som unge mennesker ser op til. Og må min kæreste og jeg så ikke bare se bort fra vores indgroede velfærdsidealer om ”at det vigtigste er at være med” og ”der skal være plads til alle” -og så bare nyde, at vores søn har knækket koden og er i stand til at opsamle tusindvis af følgere på Instagram og præsentere et CV, der for alvor sparker røv.0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page