#1 Velkommen til en langsom blog

Opdateret: 17. juni 2019


Velkommen til min blog om børneopdragelse. Jeg er simpelthen så glad for, at du læser med netop nu, selvom der var tusinde andre ting, du kunne foretage dig. Sejt.


Min mission er at opbygge et debatunivers om børneopdragelse, som baserer sig på langsomhed, inddragelse og humor


Langsomhed

Jeg tilhører den gruppe i befolkningen, der synes, at alting var bedre i gamle dage, hvor der var sne om vinteren og man havde tid til at tale med naboen. I dag skal alting gå så stærkt, og vi glemmer at lytte og tænke og mærke efter, om vi egentlig mener, hvad vi siger, og gør hvad vi mener. Derfor vil jeg gerne opbygge et langsomt debatunivers, hvor der er tid til eftertanke, og hvor det ikke går hurtigere, end man kan nå at trække vejret og tage en rygepause undervejs (bortset fra at rygning jo for længst er afskaffet som legitim nervemedicin for stressede småbørnsforældre).


Jeg vil sørge for, at bloggen bliver en skildpaddeblog, hvor der kun udkommer et enkelt indlæg om ugen, hver fredag, som så til gengæld gerne skal fremstå gennemarbejdet og anspore til refleksion og eftertanke hos læserne (det er ambitionen). Udover at bloggen skal være langsom, skal den også være langstrakt i tid. Målet er, at der skal udkomme et indlæg hver fredag de næste seksten år, medmindre jeg rent faktisk, mod forventning, finder frem til ”den gode opdragelse” og derfor med god samvittighed kan indstille jagten.

I langsomhedens ånd er min hjemmeside heller ikke repræsenteret på sociale medier. Som et led i min egen jagt på den gode opdragelse, har jeg slettet mine profiler på sociale medier, og jeg synes, det vil være dobbeltmoralsk, hvis jeg prædiker nærvær og fordybelse, samtidig med at jeg hele tiden er aktiv på sociale medier. Derfor bliver kendskabet til siden udelukkende formidlet via mund til mund og mails jeg skriver til folk, fordi jeg tænker, at de kunne være interesserede i at kigge med. Det er med andre ord ret utroligt, at du har fundet siden og læser disse linjer netop nu- og det er jeg bare utrolig glad for.


Inddragelse

Men jeg vil også rigtig gerne have dig med i jagten. Jeg har en drøm om, at når du har læst nogle tekster på bloggen, får du lyst til at skrive selv og være med til at indvie det rum, jeg kalder ”Jagtstuen”, som er tænkt som et rum, der er åbent for alle, der mener noget om børneopdragelse og gerne vil have en stemme i debatten. Jeg vil synes, det er superfedt, hvis du har lyst til at skrive et indlæg, oprette dig som bruger og lægge det ind i Jagtstuen. Du er selvfølgelig også velkommen til at kommentere på blogindlæggene, ligesom du meget gerne må sende mig en mail med ros eller ris, forslag til forbedringer eller hvad du ellers har på hjerte. Og hvis du er god til at tegne, må du også hjertens gerne sende mig en tegning, fx til et blogindlæg. Jeg har nemlig også en drøm om, at hjemmesiden en dag bliver fyldt med tegninger fra læserne. I det hele taget ønsker jeg mig, at jagten på den gode opdragelse skal være et sted, hvor der er masser af plads til, at du kan engagere dig og deltage i debatten omkring børneopdragelse i Danmark i dag. Jeg glæder mig meget til at høre din stemme.


Humor

I jagtstuen er alle børneopdragelsesindlæg velkomne, men jeg har personligt en forkærlighed for det sjove, det skæve, det eftertænksomme og det anderledes. Jeg synes, det uperfekte og fejlbarlige er mere interessant end de blankopolerede glansbilleder, ligesom jeg bliver inspireret, når mennesker handler pædagogisk ukorrekt og er i stand til at grine af sig selv. Jeg håber, at Jagten på den gode opdragelse bliver et debatunivers, hvor der er plads til markante holdninger om børneopdragelse, men hvor der også er rigeligt med albuerum til det sjove og det skæve.


Velkommen til!

120 visninger1 kommentar