top of page

#150 Pyt med skinnekrigerne


Foto: Unsplash.com

Disclaimer: Ugens indlæg handler ikke en pind om børneopdragelse, familieliv eller folkeskole. Det handler om slidte intercitytog og manglende klimahandling, men det måtte bare skrives. Indlægget er også bragt i Jyllandsposten d. 9/02 2022


---


Jeg sidder i et strandet tog ved Fredericia og følger tallene på skærmen, der bliver ved med at tælle opad. Intercitytoget til København 14:23 bliver til 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, og alle der har rejst med DSB ved, at det er skidt, når tallene stiger hurtigt. Det betyder defekt, påkørsel eller giga signalfejl, der i værste fald kan ende med en togbus. Alle holder vejret. Hjemlig- hygge-eftermiddag kan blive til endnu-en-dag-på- skinnerne-med-andre-sagesløse-togtosser og sætninger som: ”Nu siger de nok snart noget i højtaleren” eller ”jeg kan se på Rejseplanen, at det ikke er alle tog, der er forsinkede ”.


Og vi ved med sikkerhed, at vi ikke får en undskyldning eller et personligt brev fra Dan Jørgensen for at blive ved med at benytte den offentlige transport. Det eneste vi får, er en påmindelse om, at vi har ret til at søge refusion hos rejsegarantifonden og så måske lidt diffus info om årsagen: ”Der er noget signalfejl i Sorø, vi har folk på vej derud, og vi ved ikke, hvornår vi kører videre.” Som regel hører vi ingenting. Ved ingenting. Og må bare sidde og vente.


Og det sker sådan cirka hele tiden. Og en gang om året kommer DSB så med deres besynderlige statistik, der viser, at det går glimrende, og at 97% af alle tog ankommer til tiden. Alle os der er strandede i Fredericia (igen) ved godt, at det er det pureste opspind. Vi ved godt, at de medtager alle rettidige s-tog, metroer og lokalbaner i Nordeuropa, og at selv Lukasjenko i Hviderusland ville synes, at det er lige lovlig frisk brug af data.


I virkeligheden er der massive forsinkelser og aflysninger, og det værste er, at politikerne ikke rører en finger for at forbedre forholdene. De er skide-ligeglade med togene og griner deres røv i laser, når de hører om vores besværligheder med at transportere os selv. Måske tænker de: Hvorfor flyver de ikke bare? Eller køber en anstændig bil? Politikere har nemlig rigeligt råd til at købe en god bil, og derfor tænker de, at andre mennesker også må have det. Og desuden er der ikke stemmer i offentlig transport. Togene i Danmark er et nødvendigt onde, og de lader os gladeligt køre rundt i Europas ældste skrammelkasser, mens de taler om snarlig elektrificering og indkøb af labre elektriske højhastighedstog - hvis vi bare lige finder os i lort og kaos en syv, otte, ti år endnu, og så er det vel i øvrigt heller ikke værre.


Politikerne burde tvinges til at bruge intercitylinjen ugentligt, så de kunne mærke på egen krop, hvor idiotisk man føler sig som skinnekriger i Danmark. Vi har verdens måske mest overskuelige land i forhold til infrastruktur og skinner mellem storbyer, og alligevel kan de ikke formå at give os et anstændigt alternativ til bilerne. Tænk hvis det kostede 100 kroner at rejse fra København til Aarhus, tænk hvis der var fire afgange i timen, tænk hvis rejsen foregik i et ordentligt tog, og tænk hvis man kunne regne med, at det kørte bare nogenlunde til tiden. Så tror jeg faktisk, at der ville være mennesker, der ville vælge toget frem for bilen.


Men politikerne er åbenlyst ligeglade. Fuck trængsel på vejen, fuck pendlerne i toget, fuck klimaet og fuck offentlig transport. Vi lader det koste 500kr at køre fra Aalborg til København, mens vi lader Norwegian sælge flybilletter til 199 kr. på samme strækning Ha ha ha. Så kan folk da for alvor føle sig som idioter, hvis de vælger den klimavenlige løsning. Men sådan er det nødt til at være. Vi er nødt til at prioritere luftfarten, fordi vi…..nå nej….ingen argumenter. Bare frie markedskræfter. God flyvetur. Fuck klimaet. Og fuck dig, der sidder strandet i et tog i Fredericia.


Tak fordi du læste medHusk at der her på siden udkommer et indlæg om børneopdragelse (eller tog) hver fredag de næste 14 år. Det kan du læse mere om her. Husk også at du har mulighed for at købe min debatbog om børneopdragelse, som du finder her
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page