top of page

#194 Magtens tredeling


Foto: Unsplash.com


Det er lykkedes mig at opsnappe en lydfil fra et af de allervigtigste møder mellem Mette Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann Jensen. Jeg har besluttet mig for at videreformidle denne lille del, da jeg mener, den er i offentlighedens interesse:


Marienborg d. 13/12-2022 kl. 23:59:


Lars: Kan I ikke mærke, hvor befriende det føles at lave politik henover midten? Endelig slipper vi for at lytte til andre. Ja, det var jo faktisk mig selv personligt, der luftede ideen i min bog for efterhånden fire år siden….


Mette: Stop nu Lars, du siger det i hver sætning. Vi ved godt, at det var din ide, men nu skal vi videre. Vi mangler stadig at finde ud af, hvordan vi får skaffet noget mere til Jakob. Han bliver kaldt løftebryder og vendekåbe af alle dem, der troede, at man kunne regne med det, han sagde før valget. Vi bliver nødt til at gøre noget. Du har jo været soldat, Jakob. Måske kan vi skaffe noget mere til forsvaret. Det er jo også sådan noget, dine vælgere kan forstå. Krudt og kugler og NATO og den slags. Var det ikke noget?


Jakob: God ide, altid godt med mere militær, men hvordan skal vi finansiere det? Vi har jo allerede taget fra de studerende og de nedslidte. Er der ikke nogle andre grupper fra bunden af samfundet, vi kan hapse lidt fra?


Mette: Jeg har det! Hvad med at vi tager fra os alle sammen? Hvad med at vi afskaffer påsken? Den ligger alligevel bare og flyder som en kæmpestor udgift. Og hvem tænker også på at fejre højtider, hvis man kan få lov til at arbejde i stedet? Ja, det er faktisk en helt ny måde at vise verden, at Socialdemokratiet stadig er et arbejderparti.


Lars: Jeg synes nu alligevel, det er for vidtgående. Jeg er nok mere moderat, men nu er jeg jo også formand for Moderaterne, som jeg personligt stiftede, da jeg så et behov for en regering over midten for efterhånden mange år siden….


Mette og Jakob: Stop nu Lars, ikke igen.


Mette: Så lad os tage Pinsen eller store Bededag. En eller anden ligegyldig helligdag, som det kun er de kristne, der går op i. Og det er da et utroligt lille offer, for at vi alle sammen kan få nogle flere våben og noget mere militær.


Jakob: Ja, og det er jo alligevel bedre at arbejde end at dovne.


Lars: Ja, det skal kunne betale sig at arbejde.


Mette: Men jeg kan nu godt blive lidt bekymret for, om vi går for langt. I sidste valgperiode havde vi jo fokus på børnene og klimaet, og vi knoklede for minimumsnormeringer og lavere klassekvotienter, og vi investerede endda i uddannelse og tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet og alt det der. Der var nu også noget sympatisk ved hele tiden at tænke på dem, der har det svært.


Jakob: Mette, skal vi nu til det igen? Hvis vi skal droppe vores krav om at undersøge mink og FE og alle de andre sager om magtfuldkommenhed, så kræver det, at du begynder at tænke på andre end de svage. Det skal være sjovt at være i toppen af samfundet, ellers er der jo ingen, der gider gøre en ekstra indsats. Hvorfor skulle nogen mennesker løbe hurtigere i erhvervslivet, hvis de ikke fik nogle flere penge til at købe fladskærme, biler, både og motorcykler. Der er jo det, hele menneskelivet går ud på. De fattige skal give til de rige, som så kan bruge nogle flere penge, så vi kan få produceret nogle flere fladskærme, så vi kan få mere gang i hjulene. Det er jo det, der kaldes vækst. Og så pyt da med, at alle skal løbe lidt hurtigere, og at nogle bliver stressede og deprimerede undervejs. Menneskelivet handler om at knokle og tjene og købe, og det troede jeg faktisk allerede var gået op for dig. Ellers synes jeg, du skal ringe til Bjarne Corydon, så han kan skære det ud i pap for dig en gang til.


Lars: Ja, Bjarne Corydon er alletiders. Jeg var selv en meget god ven af Bjarne Corydon, den gang jeg var statsminister. Ja, jeg har faktisk været statsminister to gange. Det var inden, jeg stiftede Moderaterne og indså, at Danmark har brug for en regering indover midten, som kan…..


Mette og Jakob: Ti stille Lars!!!


Mette: Okay. Så gør vi det sådan. Vi tager fra de fattige, hapser en helligdag, investerer i våben og pumper skattelettelsesmilliarder ud i samfundet, så alle kan forbruge noget mere og vedligeholde inflationen. Og nu til det allervigtigste. Nu til fordelingen af ministerposter, privatchauffører, biler, pensioner, bestyrelser og alt det andet, som gør det så meningsfuldt at være politiker i dagens Danmark. Helle for at være førstevælger.


Tak fordi du læste med.


Husk at der her på siden udkommer et indlæg om børneopdragelse hver fredag de næste 13 år. Det kan du læse mere om her. Husk også at du har mulighed for at købe min debatbog om børneopdragelse, som du finder her
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page