top of page

#222 Sommerferietegn


foto: Unsplash.com

Sidder og skumler i et DSB tog med retning mod Jylland. De har gjort det igen. Fucked min komplet ukomplicerede rejse mod Jylland op, så jeg ender med at sidde på et gulv sammen med et par andre stakler, der heller ikke fandt en siddeplads i den ekstremt overfyldte vogn. Kom til at stikke snuden ind på første, hvor en fin herre kiggede på mig med afsky og signalerede, at det var helt på sin plads, at han havde 14 disponible sæder, mens vi andre måtte tage til takke med gulve og ståpladser, og hvad der ellers findes til pjalteproletarer og fattigrøve. Og DSB har igen valgt sin jeg-giver-ikke-en-fuck-for-din-lille-tåbelige-rejse-og-hvis-du-tror-jeg-kommer-med-information-i-ny-og-næ-er-du-da-helt- utrolig-naiv-strategi. Tog forsvinder, bliver væk, aflyst, og man må selv forsøge at løse gåden på rejseplanen.dk eller den endnu mere ubehjælpelige dsb.dk. Så nu sidder jeg her. Og toilettet virker heller ikke.


Nå, men det er faktisk ikke engang DSB’ skyld i dag. I hvert fald ikke alene. Forsinkelsen skyldes også de hundredevis af unge lømler, der skal på Roskilde festival præcis denne lørdag, og som fylder alle tog med gigantiske musikanlæg og nyindkøbt campingudstyr, som skal transporteres, håndteres, strabadseres og til sidst makuleres og ende i en gigantisk bunke skrald som et monument over syv dages druk, fest og frisind på en græsplæne i Roskilde.


Men så ved man også, at det er ved at være sommerferietid. Når Roskildegængerne rykker ind, er det kun et spørgsmål om dage. Og selvom de har fucket min togrejse op, er de utrolig svære ikke at holde af. I dag så de friske ud, men når denne tekst udkommer, fredag under festivalen, vil de have fået det smadrede, lalleglade smil, som er så karakteristisk for alle, der har klaret mere end fire dage ude i ”smatten.” Gad vide om mine egne unger vil campere derude, når de bliver større? Eller om de sover hjemme hos hinanden, i telte i haverne? Jeg ved, at mange lokale unge insisterer på at tage derud og campere ”rigtigt”, men det må alligevel være noget andet, når man lige kan gå hjem til mor og far og tage et bad eller en overnatning. På mine første festivaler, kørte vi i bus fra Jylland og slog et smut forbi grænsen, hvor vi købte store mængder Thor øl, som vi brugte uanede kræfter på at forsøge at bevogte og holde kolde, to missioner der mislykkedes hvert eneste år. Og vi drak, som gjaldt det livet. Jeg husker at have været så smadret, når det endelig blev torsdag, at det virkede uoverskueligt at skulle klare sig igennem selve festivalen.


---


Har netop har passeret en studentervogn på vej ind mod Nyborg. Også et stensikkert sommerferietegn. Min seksårige søn er dybt optaget af dem. Stiller et hav af spørgsmål:

-Hvorfor har de forskellige farver?


-Er de blå ikke vildere end de røde?


-Der var en student der sagde, han havde kastet op. Tror du han har dårlig mave?


-Er det bedst at have en orange eller en grøn studentervogn?


-Hvorfor spiller de så højt?


-Hvorfor drikker de så mange øl, når det smager så dårligt?


Min egen studentertid var præget af frihedsfølelse, uhæmmet glæde, forelskelse, kærestesorg, tung druk, en stor flænge i panden og studenterkørsel i både hestevogn og bus, hvilket imponerer mine sjællandske venner. Spændende om mine egne unger bliver studenter. Det gør de nok. Med så upraktiske og skolefokuserede forældre som deres, er der nok ingen vej udenom. De kommer sikkert til at bruge de næste 10-15 år i forskellige skoler, men det må jeg hellere lade være med at sige til dem.


Jeg kan mærke, at DSB frustrationerne er ved at fordampe. Sommerferieglæden trumfer ganske enkelt. Og nu har jeg også fået en siddeplads. Og når jeg har klaret de næste dages arbejde, er det lige pludselig onsdag og sommerferie og så skal jeg selv, ligesom studenterne, på festival. På voksenmåden. Der hvor man ikke drikker sig sanseløst beruset, men gør sig umage for at virke ungdommelig, så det ikke virker mærkeligt, at man er der.


Rigtig god ferie og tak fordi du læste med.Husk at der her på siden udkommer et indlæg om børneopdragelse hver fredag de næste 12 år. Det kan du læse mere om her. Husk også at du har mulighed for at købe min debatbog om børneopdragelse, som du finder her

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page