top of page

#250 Skridsikre trapper

Opdateret: 31. maj


Foto: Unsplash.com


Dette indlæg har også været udgivet på netmediet POV d. 15/5 2024


Man kan sgu da ikke skrive en tekst om skridsikre trapper, det er umuligt. Der er jo ikke noget kød på. Kød på? Umuligt!? Whats me. Jeg har skrevet om gardiner, cykelhjelme, sengetider, rengøring, sommerhuse og skolemælk, så hvis nogen kan skrive om skridsikre trapper, er det da mig. Også selv om jeg ikke ved en pind om emnet. Det har aldrig standset mig før! Ingen sag er for lille til at få kastet et indlæg efter sig, når man som jeg har besluttet at udgive en tekst om børneopdragelse og familieliv hver fredag i 16 år, hvilket i øvrigt bliver til 832 indlæg i alt.


Så lad os starte et sted. Hvad er i grunden skridsikre trapper? Aner det ikke. Husker kun perifært at have gået på trapper, hvor der var noget der gjorde, at jeg ikke gled. Aner ikke hvad det var. Tape? Klister? Sejlgarn? Tyggegummi? Jeg tilhører gruppen af ekstreme anti-handy-mænd, som ville holde cirka otte minutter i Alene i vildmarken, hus til halsen eller andre reality-programmer, hvor man skal bygge, reparere, passe en have eller konstruere med de bare næver. Derfor er jeg også utrolig langt fra at gøre mine trapper skridsikre. Også selvom vi har to stejle og glatte trapper og har haft det i al den tid, ungerne var små. Jeg krydser bare fingre for, at de ikke falder ned. Og ikke tager fra med panden eller tænderne, hvis uheldet alligevel skulle være ude.     


Jeg ville ikke ane, hvad jeg skulle gøre, hvis jeg fik en uge til at gøre mit hjem sikkerhedsmæssigt forsvarligt til småbørn.  Skulle jeg gå i Bauhaus eller Jem og Fiks og spørge ved kassen? Eller google og bestille otte meter skridsikring på nettet? Eller tale med skridsikringsforældre og spørge, om de ikke har nogle materialer til overs?

 

--


Måske har børnene ligefrem godt af at falde ned en gang imellem. Og slå sig. Lidt. Og finde ud af, at trapper er noget farligt noget, som man skal have respekt for.  Der er trods alt temmelig mange ikke-skridsikre trapper ude i verden: I butikker, forlystelser, Eiffeltårnet, på arbejdspladser og hundredesytten andre steder, som de på et tidspunkt skal ud og prøve kræfter med. Så måske er det okay, at de får sig nogle erfaringer. Og min erfaring som ikke-skridsikker forælder i mange år, er, at ungerne faktisk temmelig sjældent falder og slår sig.

Som om de lynhurtigt fatter, at trappen er farlig, og her skal man passe på. Og så kan man jo også tale med dem om, hvad der er farligt og hvad der ikke er farligt, så de får en tidlig sproglig bevidsthed om det.    


Så måske er det meningen med denne tekst! At gå til kamp mod overdreven skridsikring i tilværelsen. Så kære skridsikringsforældre. I behøver ikke al den sikkerhed. Skynd jer ud og fjern jeres sikkerhedsforanstaltninger. Væk med de små underlige knæhøje trappegelændere og de der skabsbørnesikringer, som vi også er mange voksne, der kæmper med. Tal med ungerne om, hvad de må og ikke må og lad være med at lave jeres hjem om til små børneinstitutioner eller beskyttede værksteder, der slet ikke minder om almindelige hjem i den virkelige verden. For det er jo trods alt den, altså den virkelige verden, som vi skal træne vores unger til at navigere i.      


Tak fordi du læste med.Husk at der her på siden udkommer et indlæg om børneopdragelse hver fredag de næste 12 år. Det kan du læse mere om her. Husk også at du har mulighed for at købe min debatbog om børneopdragelse, som du finder her
0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page